سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علت مدفوع سبز چیست؟

علت مدفوع سبز

علت مدفوع سبز

رنگ غیر طبیعی مدفوع می تواند نشانه ای از مشکلات جدی در بدنن باشد. علت مدفوع سبز یکی از موارد قابل توجه است و نسبت به دیگر رنگ های غیر طبیعی بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.

 

چرا مدفوع رنگ قهوه ای دارد؟

رنگ قهوه ای مدفوع را می توان دنباله ای از رنگ قرمز خون دانست. هموگلوبین پروتئین قرمز رنگی است که وظیفه ی انتقال اکسیژن از ریه ها به اندام ها دیگر را دارد. هموگلوبین معمولاً به مواد دیگری شکسته می شود که بیلی روبین نام دارند.

در کبد بیلی روبین برای تولید صفرا استفاده می شود که پس از ترشح شدن وارد دستگاه گوارش می شود تا به هضم غذا کمک کند و از آنجا به روده می رود. در روده بیلی روبین توسط باکتری های روده شکسته می شود. در نهایت ماده ای به نام استرکوبیلین عامل رنگ قهوه ای در مدفوع است.

 

مدفوع سبز در بزرگسالان

رنگ مدفوع تا حد زیادی به غذایی بستگی دارد که افراد می خورند. مدفوع سبز رنگ حاوی مقدار بیشتری صفرا است. اگر غذا به سرعت به روده برسد زمان لازم برای تبدیل و مصرف صفرا وجود ندارد. البته سبزیجات برگ سبز نیز به دلیل عدم قابلیت هضم در دستگاه گوارش انسان ممکن است عامل این رنگ باشند.

 

مدفوع سبز در نوزادان

معمولاً اولین مدفوع نوزادان رنگ سبز بسیار تیره دارد و معمولاً به دلیل وجود آهن دیده می شود. اگر مدفوع سبز در نوزادان شیرخوار دیده شود، می توان آن را طبیعی تلقی نمود.

 

مدفوع آبی

برخی از خوراکی ها برای مثال افزودنی های رنگی می توانند مدفوع را آبی رنگ کنند و دیدن چنین رنگی جای نگرانی ندارد. این رنگ را معمولاً کودکان می بینند که خوراکی های رنگی بیشتر مصرف می کنند.

 

مدفوع زرد

زمانی که مقدار چربی در مواد غذایی بسیار بالا باشد معمولاً رنگ مدفوع  را به قهوه ای روشن و زرد می رساند. ممکن است بیماری سلیاک تشخیص داده نشده که سبب واکنش به گلوتن می شود نیز رنگ زرد در مدفوع ایجاد کند.

 

مدفوع قرمز

رنگ قرمز در مدفوع اگر به دلیل مواد غذایی نباشد، ممکن است نشانه ای از خونریزی در هموروئید و قسمت های انتهایی روده باشد و باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد.

 

مدفوع سیاه

برخی از داروهای حاوی آهن، مواد غذایی پر آهن و همچنین خونریزی در قسمت هایی از دستگاه گوارش می توانند رنگ سیاه در مدفوع ایجاد کنند.

 

آیا جای نگرانی وجود دارد؟

معمولاً تغییر رنگ در مدفوع موقتی و گذراست. معمولاً عدم استفاده از نوعی ماده ی خوراکی که مسئول تغییر رنگ مدفوع است می تواند این موضوع را حل کند. برای مثال ممکن است داروی خاصی عامل تغییر رنگ باشد و پس از قطع مصرف آن، رنگ مدفوع به حالت اول بازگردد.

اگر رنگ غیر طبیعی تحت هر شرایطی ماندگار باشد، احتمالاً موضوع جدی تری مطرح است که باید توسط پزشک مورد بررسی قرار بگیرد. برای مشخص شدن علت مدفوع سبز، سیاه و قرمز حتماً به متخصص مراجعه کنید.

منبع: علت مدفوع سبز